Welkom bij Pelican Point Lodge

Pelican Point Lodge ligt op het ver gelegen schiereiland Pelican Point aan de Walvisbaai, een uniek stuk land. Haar belangrijkste missie is zorgen voor onvergetelijke ervaringen voor haar gasten.

Omringd door de ongerepte stranden van de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de Walvisbaai aan de andere kant, probeert de Pelican Point Lodge een unieke ervaring te creëren zonder dat jij iets hoeft te doen. Het enige dat je moet doen, is toekomen, ontspannen, nadenken en tot rust komen in één van de meest betoverende en unieke omgeving in ons prachtig land.

Pelican Point Lodge Lighthouse WalivsBay

Van op jouw eigen privé terras kan je genieten van de honderden zeehonden die spelen tussen de golven of zonnen op het strand. Je ziet de dolfijnen, walvissen en mola-mola, je hoor je de typische lokroep van de jakhals die vlakbij de lodge zwerft en je kunt hun speelse acties bekijken. Ervaar spectaculaire zwermen van damarasternen, aalscholvers en flamingo’s die voorbij vliegen of eten in het rustige water van de baai. Volg vissersboter, passagiersschepen, booreilanden, catamarans en bootbedieners die van en naar de Walvisbaai reizen. Het is de perfecte locatie voor die ene unieke foto.

Als je dichter bij het bruisend leven wilt komen, neem dan een ontspannende wandeling naar het punt van het schiereiland. Daar krijg je de perfecte omgeving om foto’s te nemen van de fascinerende kleine woestijndieren, kan je schatten vinden die door de wind of de getijden boven zijn gekomen en kan je van dichtbij de speelse zeehonden, zwermen van zingende meeuwen en nieuwsgierige jakhalzen observeren. Een van de bekende favorieten is een wandeling naar de oude en roestige Jetty die op 800 meter van de Lodge ligt. Neem een boek, camera of picnic mee en observeer de speelse zeehonden en vogels van dichtbij. Op een zonnige dag geven de duinen van de Namib woestijn en de schepen op de Baai jou een perfecte achtergrond om speciale herinneringen te maken van deze unieke plaats. Je zal de natuurlijke wereld rondom jou nog nooit op deze manier bekeken hebben.

Wakker worden met de geluiden van de oceaan en zeehonden spotten die spelen in de glooiende golven terwijl je geniet van een verse kop koffie, … er bestaat niets meer luxueus dan dit.